donderdag 24 februari 2011

GRENZENLOZE POËZIE


Galerie Inkt Delft exposeert van 19 maart tot en met 14 april a.s. imposante grafiek (hout- en linosneden) van Lego Lima.


In haar land van afkomst –Brazilië- wilde Lego Lima al op jonge leeftijd kunstenares worden. Vanaf haar vijftiende was ze altijd met kunst bezig. In korte tijd heeft ze haar plaats gevonden in de kunstwereld. Met haar hoogdrukken exposeerde ze onder meer in Brazilië, Nederland, België, Japan en de Verenigde Staten. Sinds 1992 woont ze in Nederland.


De grafiek van Lego Lima is groots en kleurrijk. In een heel karakteristieke stijl schept ze mensfiguren –meestal vrouwen- met veel expressieve kracht. De beweeglijkheid van lichaam, kleding, haar en gezichtsuitdrukking geeft ze door in een levendig lijnenspel dat haar eigen handschrift is. Op een intuïtieve manier vouwt ze haar personages in theatrale, zelfs dramatische poses, die geïnspireerd zijn op organische vormen in de natuur. Iedere figuur vertelt zijn verhaal, soms tragisch, soms komisch. De excentrieke vitaliteit en frisse durf die ze uitstralen is als een schreeuw om vrijheid!


Terwijl het intens figuratief is, bezit het werk van Lego Lima kwaliteiten die behoren tot de abstracte kunst. Elke compositie lijkt uit het kader te willen breken. De beeldvullende vormen schitteren tegen de restvorm in een spel van contrasterende kleuren. Tussen de grillige lijnvoering en de heldere vlakken ontstaat een sterke dynamiek. In haar zoeken naar de grenzen van de figuratie, kiest Lego Lima vaak voor een minimalistisch weergave van illustratieve elementen. De bonte speelruimte van haar grafiek is de vrijplaats voor haar onorthodoxe, grenzenloze poëzie.

Galerie Inkt Delft
Choorstraat 29
2611 JE Delft
tel. (015)2138650
www.inktdelft.nl

Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag: 12.30-17.30 uur
Zaterdag: 12-17 uur
Eerste (koop)zondag vd maand: 13-17 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten