vrijdag 26 augustus 2011

Foto-expositie Fantasia door de gebroeders Meskine



Van 1 september tot en met 2 oktober exposeren de gebroeders Meskine in het Theater van de Centrale Bibliotheek met hun fototentoonstelling Fantasia. De expositie wordt georganiseerd in de aanloop naar het weekend van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober als Marokko centraal staat in de Centrale Bibliotheek. De Rijswijkse bibliotheek en het Arabische Huis voor de Kunsten brengen dat weekend een uiteenlopend kunstzinnig programma   rond het thema Marokko.

Fantasia

De Fantasia is een soort spiegelgevecht (Arabisch schijngevecht) dat de traditionele strijd nabootst: een aantal gewapende ruiters komt in razende galop aangesneld, waarbij zij zich klein maken in het zadel. Dan gaan zij in de stijgbeugels staan, nemen de strijdhouding aan en vuren allen gelijk hun geweren af... het moet als één schot klinken! Deze traditie is nog regelmatig te bewonderen tijdens culturele festivals in Marokko. Traditionele berberbruiloften worden ook vaak afgesloten met het spiegelgevecht.



De expositie brengt de traditie kleurrijk en dynamisch in beeld.



Over de fotografen

Hamid Meskine is in Marakkech (Marokko) geboren in 1963. Zijn passie voor fotografie en de beeldende kunst ontstond in deze stad. Hij woont en werkt in Nederland. Zijn werk is divers van aard. Van sociale fotografie tot natuurfotografie. In Nederland fotografeert hij vaak in de straten van Amsterdam.



Mustapha Meskine (1966) leeft en werkt in Rabat (Marokko). Zijn werk werd eerder vertoond in onder andere Libanon, Qatar, VS, Engeland, Verenigde Arabische Emiraten, Duitsland en Nederland. In 2008 later kreeg hij de grote prijs toegekend van de National Geographic Society in New York.



U kunt de expositie bezoeken op maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 – 14.00 uur. De toegang is gratis.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten