dinsdag 12 oktober 2010

Street art

Edgar Mueller

Street art
Street art is een kunstvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van de stoep of straat om een afbeelding op te produceren.In de meeste gevallen gebeurd dit met krijt, maar enkelen gebruiken ook andere materialen zoals verf. Deze kunstvorm staat ook wel bekend onder andere namen zoals sidewalk art, chalk art, street painting, pavement art en stoepkrijt kunst.


Het ontstaan van street art
In de 16e eeuw in Italie is langzaam de street art ontstaan in de vorm van rondtrekkende kunstenaars die hun kunsten tentoonspreidden tijdens religieuze- of dorpsfeesten. De tekeningen die zij maakten waren allen religieus van aard, waarbij zij volop inspiratie konden opdoen aan de hand van de talloze voorbeelden van religieuze afbeeldingen die er indertijd voorhanden waren. Zij hadden naast dit tekenen ook geen andere inkomstenbron, de gulheid van de bewonderaars was waar zij het van moesten hebben.
 
Edgar Mueller
Binnen de streetart is Edgar Mueller bekend geworden met zijn 3D schilderijen, die vanaf een bepaald standpunt op uitermate goede wijze de illusie van diepte geven. Op deze manier heeft Edgar Mueller menig realistische grot of afgrond op de straat geschilderd als uitdaging voor de voorbijgangers om hier deel van te worden.
 
Kijk hier voor meer informatie over street art
 
bron: Polkozic




Geen opmerkingen:

Een reactie posten