dinsdag 16 november 2010

MAORI ontdek de Maori in museum volkenkunde Leiden

Een  leuke tentoonstelling voor jong en oud
vanaf 19 okt. tot en met 1 mei 2011

Ontdek nu de Maori’s, hun land, levensvisie, sociale netwerken en hun kunst- en familieschatten in de interactieve gezinstentoonstelling.

De familietentoonstelling MAORI is spannend en leerzaam tegelijk. Want waar komen de Maori’s eigenlijk vandaan en doet zo’n gezichtstatoeage niet heel erg zeer? In MAORI komt de bezoeker het allemaal te weten. Prachtig bewerkt houtsnijwerk, schitterende sieraden en kleding laten hun cultuur tot leven komen. Aan de betekenis van de wereldberoemde tatoeages wordt natuurlijk uitgebreid aandacht besteed. En ook de imponerende haka - inmiddels een bekende openingsceremonie bij wedstrijden van rugbyteams wereldwijd – komt ruim aan bod. Bezoekers komen alles te weten over de flora en fauna van het land. Educatieve installaties, speciaal voor de tentoonstelling gemaakt filmmateriaal en reisgids Kiwi die ze mee op pad neemt, maken de tentoonstelling ook voor kinderen een hele belevenis.

Tot en met 1 mei 2011 zijn er in Museum Volkenkunde volop Maori-activiteiten. Naast de tentoonstelling, de speurtochten voor kinderen en de Waka in de museumtuin zijn er regelmatig workshops en demonstraties.
Kijk in de agenda voor de diverse activiteiten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten