vrijdag 19 november 2010

objecten van acrylaat door Nico Willems

Acrylaat


Acrylaat is een doorschijnende kunststof die door Nico Willems in geometrische vormen wordt verwerkt. Hij bouwt objecten met strakke vormen, maar die tegelijkertijd een feeërieke uitstraling hebben door het kleurgebruik. Door te schuren maakt hij het materiaal mat en door te polijsten zorgt hij voor gladde, doorzichtige delen. “Acrylaat heeft een helderheidsgraad van 92 %”, volgens de kunstenaar. En “Dat biedt door combinatie van vorm, kleur en licht vaak meer mogelijkheden dan andere materialen.”

Nico Willems

De autodidact Nico Willems werkte oorspronkelijk als maquette- en modelbouwer en ontdekte dat acrylaat vele mogelijkheden bood om kunstobjecten mee te maken. Toen hij op zijn 60ste met de VUT ging begon hij met het maken van zijn kunst van kunststof. Aanvankelijk maakte hij de objecten alleen voor zijn vrouw. Na zijn toetreding tot de kunstenaarsverenigingen Arti-Shock en Brak trad hij op exposities naar buiten met zijn kunstwerken.

De Rijswijkse kunstenaar Nico Willems exposeert tot en met 15 december met kunstwerken van acrylaat in de Rijswijkse Kunstuitleen








Geen opmerkingen:

Een reactie posten